Friday, August 27, 2010

Dugaan di bulan Ramadhan

Dugaan sungguh bulan Ramadhan kali ni..
Buat pertama kalinya, sy diserang migraine yg teruk di sekolah..
hanya Allah je tau betapa peritnya berpuasa sambil menahan sakit di kepala..
saya terpaksa meminta seorg sahabat menggantikan kelas yg terakhir..
xboleh nak buat apa2..
mujur ada bilik doc muda tuk berehat seketika..
adoi~
huhuhu
=(

Friday, August 20, 2010

Between The Lines

Time to tell me the truth
To burden your mouth for what you say
No pieces of paper in the way

'Cause I can't continue pretending to choose
These opposite sides on which we fall
The loving you laters if at all
No right minds could wrong, be this many times

My memory is cruel
I'm queen of attention to details
Defending intentions if he fails

Until now, he told me her name
It sounded familiar in a way
That I could have sworn I'd heard him say it
Ten thousand times, oh, if only I had been listening

Leave unsaid, unspoken
Eyes wide shut, unopened
You and me always between the lines
Between the lines

I thought I, thought I was ready to bleed
That we'd move from the shadows on the wall
Stand in the center of it all

Too late, two choices, to stay or to leave
Mine was so easy to uncover
He'd already left with the other
So I learned to listen through silence

Leave unsaid, unspoken
Eyes wide shut, unopened
You and me always be
You and me always be

I tell myself all the words he surely meant to say
I'll talk until the conversation doesn't stay on
Wait for me, I'm almost ready when he meant let go

Leave unsaid, unspoken
Eyes wide shut, unopened
You and me always be
You and me always between the lines
Between the lines, between the lines

Friday, August 13, 2010

1. Adakah anda rasa anda hot? - xlah...biasa je..

2. Cerita pasal wallpaper komputer anda.
-Gambar kek masa saya bertunang pada 1 Mei 2010 yang lalu :)



3. Kali terakhir makan pizza
-hmmmm…..rasanya cam sehari before puasa aritu...nak merasa dominos yg baru buka kat Senawang


4. Lagu terakhir anda dengar -Bye Bye nyanyian Mariah Carey masa buka blog..teringat kat arwah atok & nenek..
jap je masa berlalu..tiap kali dgr lagu ni, hati saya jadi sayu sgt2..

5. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ini?
-Tengah siapkan kerja2 sekolah yang tertangguh..banyak giler lak tu..huhuhu


6. Selain nama sendiri, anda dipanggil apa? -angah, nyanyah, k.ngah, syib, nurul, syibratun, sayang :)

7. Tag lagi 5 org -
1. K. Azlina
2. Tina
3. K.Rosniza
4. Abang :)
5. Mak Muk


7. Siapa org no.1 pada anda?

- Ex KPLI-mate..walaupn perkenalan kami sgt2 singkat, namun kami masih still keep in touch..


8. Hubungan dgn org no.2.

- Ex schoolmate & floormate masa kat KTDI UPM..hehehe..xsangka leh jumpe lik setelah beberapa thn xjumpe..kebetulan lak masa 1st year, bilik kitaorg berdepan..selalu gak lepak2 bilik Tina & rumatenya mkn2, gosip2...


9. Hubungan dgn org no.3.

- hehehe..k.Niza ni saya kenal since last year..sama2 keje kat sek yg sama lani..jiran sebelah meja merangkap teman gosip2..hehehe..


10. Kata2 cinta utk org no.4.

- buat tunang tercinta, semoga apa yang kita rancangan akan terlaksana xlama lagi..sy SAYANG abang..muah!


10. Katakan sesuatu pada org no.5.

-ni makcik sy side makmuk..makmuk, jawab tag ni jgn xjawab..hehehe


5 perkara ttg K.Mc Mie (org yg tag saya) -

(1) K. Mc Mie senior saya masa kat Top Melati KTDI..selalu saya berkunjung ke biliknya tuk borak2 & makan2 dgn akak2 yg lain


(2) Sangat xsuka makan ubat..saya ingat lagi k.Mc Mie terguling2 xmo makan ubat..kalu leh rakam masa tu, sure sy dah tnjukkan kat akak lik dah..hihihi


(3) Lupa lak...kalu makan, sure kena ada setin air coke disisi..


(4) A good listener, a great sister to share thoughts & stories..


(5) A very strong & an independent person..saya sangat mengagumi semangat akak..

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan...
Rasanya belum terlambat lagi..
Alhamdulillah, sudah 3 hari kita menjalani ibadah berpuasa..
Penuh dugaan & menguji kesabaran..
Cuaca panas tuk 2ari pertama puasa tapi alhamdulillah, sepnjg petang tadi, hujan je..
Syukran..

Ramadhan kali sy menyambut dengan sgt bersederhana..
selalunya, sy before puasa dah duk terpikir2 apa ek baju raya nak pakai thn ni..
percaya atau tidak, kain pun xdicari lagi :)
kuih muih pun mama kata xperlulah sgt..
beli & wat apa yg ada jelah..

tahun ni, ada lagi benda yg lebih penting..
semoga semuanya berjalan dengan lancar..


Sunday, August 1, 2010

Baking mood ;)

Rasanya sudah sekian lama saya xmenjalankan aktiviti membuat kek/muffin kukus ni..
this year, I became very LAZY to do any sort of baking activities..
tapi, ntah apa jadi, arini tetiba lak ada mood nak buat kek..

saya ni xdelah pandai wat kuih-muih tau bakar kek2 tapi ni sekadar mencube tuk mengisi masa yang terluang..kerja harian sebagai seorang guru amatlah banyak & sedang bertimbun tapi sy xdelah ada mood nak buat..nmpk gayanya, mlm ni kena pulun tanda buku jawabnya..

saya terpegun tgk resipi2 yang k.hana post dlm blognya...hehehe..kalu rajin,ptg2 skit sy nak buat puding roti pelangi :)

wish me luck...

Sunday, July 25, 2010

2 tahun sudah berlalu...


25 Julai 2010, genaplah sudah 2 tahun arwah atok saya pergi meninggalkan kami semua...
pejam celik, pejam celik dah 2 tahun rupanya...
cepat sungguh masa berlalu...

saya masih ingat masa kecik2 arwah atoklah tempat bermanja..
suka sgt kalu dapat balik kg..
leh main2 kat kebun getah kutip biji getah wat main congkak...
masuk ke celah2 hutan nak gi cabut ubi kayu..
gi pekan beli aiskrim naik moto..
gi kebun kutip buah durian berguguran di tanah...
alangkah bagus kalau dapat kembali ke zaman kanak2...
alahai, rindunya..

bila difikir-fikirkan kembali, cam baru je..
bila diingat2, sedihlah pula :(
apakan daya, semua yang hidup pastikan pergi juga akhirnya..

semoga roh arwah atok dicucuri rahmat..

Al-Fatihah






Friday, July 16, 2010

I'm back :)

It's been a long time I haven't written in my blog. The last time I wrote in my blog was in November last year. A lot has happen these few months. Both happiness and also saddness. What's important is that what I have planned for the past few years finally came true.

For the time being, I'm quite bz adjusting my sechule so that everything goes smoothly. Work in school, at home and also about the future :) I think I'll stop for now. No ideas yet to share. Bye. Until my next post.